طريقة تخزين البامية
تخزين البامية 👌👇🏼
الباميا كتير و حلوة جدا اليومين دول نجيب و نخزن و تفضل سليمة معانا في الفريزر و دي طريقة التخزين 👇👇👇
.
1- يفضل اختيار الباميا الزيرو ( اللي حجمها بيكون صغير للتخزين )
2- تغسل الباميا جيدا و تفرد في طبقة واحدة على فوطة نظيفة و تترك لتجف من الماء تماما
3- تقمع الباميا , و يجهز وعاء على النار به مقدار من الماء مع رشة ملح و عصير ليمونة واحدة , الليمون بيحافظ على لون الباميا و يترك الماء ليغلي
4- توضع الباميا في الماء المغلي لمدة دقيقتين و تقلب و تصفى من الماء المغلي ولا تغسل بالماء و دي نقطة كمان للمحافظة على لونها
5- تترك لتتصفى من الماء تماما , ثم تعبأ في اكياس حسب حجم الاكلة و تغلق الاكياس جيدا و تحفظ في الفريزر
الباميا كتير و حلوة جدا اليومين دول نجيب و نخزن و تفضل سليمة معانا في الفريزر و دي طريقة التخزين 👇👇👇
.
1- يفضل اختيار الباميا الزيرو ( اللي حجمها بيكون صغير للتخزين )
2- تغسل الباميا جيدا و تفرد في طبقة واحدة على فوطة نظيفة و تترك لتجف من الماء تماما
3- تقمع الباميا , و يجهز وعاء على النار به مقدار من الماء مع رشة ملح و عصير ليمونة واحدة , الليمون بيحافظ على لون الباميا و يترك الماء ليغلي
4- توضع الباميا في الماء المغلي لمدة دقيقتين و تقلب و تصفى من الماء المغلي ولا تغسل بالماء و دي نقطة كمان للمحافظة على لونها
5- تترك لتتصفى من الماء تماما , ثم تعبأ في اكياس حسب حجم الاكلة و تغلق الاكياس جيدا و تحفظ في الفريزر
تعليقات
إرسال تعليق